Sunday, 4 November 2012

Cinta Multazam




Alhamdulillah.. selesai jugak sy dengan novel nih..
Sy kluar ke MPH Mid Valley dengan room-mate sy Huda sem lepas sewaktu beli novel nih..

Novel nih banyak pengajaran.. perjalanan cerita yg mengisahkan sebuah cinta yg bersandarkan cinta pd Allah.. sweet kan? :)

waktu mula-mula nk bukak novel nih.. mcm2 perasaan ada.. sebab ini novel kedua sy tentang cinta islamik.. sebelum nih, sy peminat tegar novel thriller, horror n action.. bak kata kawan sy.. lame2 bace novel2 mcm tuh.. nanti takde perasaan baru tahu.. hehe.. yeke? emm tp betul jugak.. ade la jugak rasa mcm tuh kadang2.. lebih2 lagi bile time nak menyakat org.. dah tak fikir org tuh ade lemah jantung ke ape.. hehe.. terus sakat jer.. :P

Auni Nuha dan Imad adalah peneraju watak utama dalam novel nih.. korang kene baca.. seronok.. mcm mane mereka jumpa.. kenal.. berpisah.. n then jumpa balik.. cinta yg berlainan bangsa.. kata org tuh.. Cinta Antara Benua.. hehe.. mcm lagu Arni Nazira pulak.. :P

emm tapi ape yg best cerita dalam novel nih.. ianya sedikit sebanyak berkait rapat dengan permainan serta perjalanan dalam hidup sy.. n satu lagi lagu yg pernah didendangkan seseorang juga turut dimuatkan dalam novel nih.. Zaujati dendangan Ahmed Bukhatir..

emm enough for this.. kalau nk tahu lebih lanjut.. dapatkan novel nih.. tak rugi tau..