Sunday, 30 December 2012

Currently read this book! ;)


Andai cinta hadir untukku, hadirkanlah seseorang yang hatinya terpaut pada-Mu...

**********************
novel ini memang best and insyaAllah akan best sampai habis.. :)

kisah Nurul Iman dan Muslim Razin yang sering bertengkar lidah adalah salah satu asam garam kehidupan yang sering kita dengar... "jangan gaduh gaduh.. nanti ada jodoh baru tahu.. "

Watak Muslim Razin yang selalu cool dalam berbicara tapi pedas dan sering terkesan membuatkan Nurul Iman geram dan meluat walaupun hakikatnya apa yang diperkatakan Razin itu ada benarnya.

Bak kata orang, dua-dua nih tak boleh berjumpa.. ade je yang tak kena.. seronok baca.. :)
Iman dengan puting beliungnya.. Razin dengan angin pembakar amarah si Iman.. hehe.. last2 tak sangka jodoh.. :P

"perempuan ni kalau kecik-kecik dah malas, dah besar nanti, susah nak buat jadi bini!"
"lelaki ni kalau kecik-kecik mulut dah macam longkang, dah besar nanti tak boleh jadi laki!"

dalam bertelingkah, dalam bergurau, ada nilai-nilai Islam di situ.. itulah ape yg saya tertarik dengan novel nih sebenarnya.. :)

# Bahagia itu bukan hanya perlu dicari tetapi bahagia itu perlu dikenali...