Monday, 10 June 2013

Jodoh? :)

"Kau layan dia sebagai kawan,
tapi dia layan kau dengan harapan..."

itu lumrah persahabatan jika melibatkan jantina yang berlainan betul? :)
pasti salah satu jiwa akan menaruh harapan yg tidak diketahui oleh pihak yang di sana.

Waspada!
jangan terlalu mesra,
jangan terlalu rapat,
jangan terlalu baik.
Kelak ada hati yang terluka.
Bila fikir balik, ada bagusnya hidup single ni.
Kalau ditakdirkan hidup aku sampai sini saja,
at least tak lukakan banyak pihak.

Bukan menolak takdir berjodoh,
tapi diri ni banyak kurangnya,
nak kena kejar cinta Ilahi dulu,
sebelum ada insan menghuni hati.

"Antara kita, siapa yang akan kahwin dulu?"
kalau perempuan, memang tak lari dari soalan nih kan? :)

hurmm cuba tanya soalan nih pulak.. :)
"Antara kita, siapa yang akan pergi dulu?"
Pasti sepi yang akan berbalas..

Well, tade siapa tahu rahsia Dia.
Berpisah jasad ni sakit.
Berpisah hati tu perit.

Lebih baik fikirkan pernikahan yang pasti dengan alam barzakh..
dari memberatkan kepala dengan soal jodoh.. :')